Välkommen till lukaki.se 🇸🇪

🛒 Fri frakt vid köp över SEK 999,-

Om Lukaki.se

Lukaki.se vill göra din hemmaplan bättre och roligare att spela på.
Genom personliga erfarenheter, passion, empati och tankar om vad som kan göra det lite roligare att spela fotboll med barnen i trädgården eller röra på sig i barnrummet – är våra produkter utvalda.


Följande är utdrag från min egen barndom och anledningen till att Lukaki.se kom till. Förresten, Lukaki är min son, ja det är vad vi kallar honom i alla fall.


"Pappa, jag vill aldrig bli stor" sa Carla, 5 år, med dämpad röst – hon är min dotter och jag tycker att det lät rimligt.

När jag var liten hade vi en stor trädgård men inga fotbollsmål. Jag minns tydligt hur mycket jag ville ha det här. Jag drömde om ett ordentligt mål, ett 7-mannamål, precis som i fotbollsklubben jag spelade i – den hette B52.

Jag lekte ofta med min pappa i trädgården, han kastade bollen till mig, jag nickade tillbaka den – eller så dribblade han runt med bollen, omöjlig att fånga bollen från. Han tröttnade dock snabbt, antingen fysiskt eller så ville han inte spela mer. Jag skulle älska att leka med honom hela dagen om jag var tvungen. Nu har jag själv blivit pappa till 2 barn, och förstår varför kampen/leken varade så kort.

En annan upplevelse jag också minns mycket tydligt var när bollen gick över muren i ena änden av trädgården! Det bodde en man där inne – mannen punkterade ofta bollen innan han återvände. Jag vågar inte tänka på mina föräldrars budget för fotboll. Om jag bara hade ett ordentligt mål med nät i...

Borta i det gemensamma området blev det några 5-mannamål, här spelade jag ofta med Lars, Allan, Toke, Daniel och alla andra från kvarteret. Målen var dock förfallna och näten hängde i laser.

Martin - Lukaki.se